Coding Giants - programming for children - Kako dolgo se je treba učiti, da postaneš programer?

Želite izvedeti več? Pokličite nas: 031 017 505

Blog

Kako dolgo se je treba učiti, da postaneš programer?


5 minutes reading

Vse več mladih se odloča za učenje programiranja. To je trenutno ena najbolj iskanih in najbolje plačanih poklicev prihodnosti, ki se uporablja v številnih panogah in projektih. Nasprotno s pričakovanji, obvladovanje nekega programskega jezika ni tako časovno potratno kot se zdi, čeprav pa seveda zahteva potrpljenje in vztrajnost. Veliko je odvisno tudi od tega, ali se odločimo za samostojno učenje ali pa se udeležimo posebnih tečajev. Koliko časa potrebuje posameznik, da postane usposobljen programer?

 Teden? Mesec? Leto?

 

Področje informacijskih tehnologij (IT) predstavlja eno najhitreje razvijajočih se industrij in hitro rastočih trgov na svetu. To pomeni, da se vsako leto išče na tisoče programerjev. Ocena je, da v Evropski Uniji trenutno primanjkuje več 100.000 IT strokovnjakov, in to število se iz leta v leto povečuje. Poklic programerja prinaša visoke plače in hitre možnosti napredovanja. Plače programerjev so seveda odvisne od izkušenj, znašajo pa več tisoč €,odvisno tudi od države zaposlitve.

Pomembno se je zavedati, da doseči zadovoljivo raven obvladanja programerskih znanj in veščin zahteva veliko časa. Če se odločimo za učenje sami, je potrebnih vsaj približno 400 ur, da pridobimo samo osnovna znanja. Zato je priporočljivo izkoristiti sistem uveljavljenih tečajev, ki začnejo začnejo posameznika uvajati v svet programiranja že v zgodnjem otroštvu, kar bo potekalo veliko hitreje in bolj uspešno.

Tečaji programiranja Coding Giants niso le priložnost za pridobitev dragocenega znanja, ampak predstavljajo tudi obliko zabavne in zanimive obšolske aktivnosti. Osredotočamo se predvsem na dobro vzdušje in postavljanje novih izzivov. Naši učitelji programiranja so tudi sami programerji, vsak strokovnjak na svojem področju, ki jim prenos znanj na mlajše generacije predstavlja veselje in širi njihovo poklicno poslanstvo! Naše tečaje namenjamo otrokom in najstnikom od 7. do 19. leta starosti!

Učenje programiranja od samih začetkov

Usvajanje osnovnih programerskih veščin traja od dveh mesecev do približno enega leta, odvisno od vloženega časa. Znanje, pridobljeno na začetni stopnji  že omogoča programiranje prvih iger in aplikacij. Vendar se je potrebno zavedati, da se učenje programiranja nikoli ne konča – strokovnjaki na področju informacijskih tehnologij se nenehno učijo, izpopolnjujejo že usvojena znanja in spoznavajo nova programska orodja, okolja in se učijo različnih programskih jezikov.

Izbira prvega tečaja programiranja je pomembna. Najbolje je začeti s preprostimi jeziki (Scratch, Python, C#, App Inventor), ki jih je mogoče hitro uporabiti v praksi. Od izdelave preprostih programov in računalniških iger je le majhen korak do naprednejših in zahtevnih nalog, ki ob novih znanjih prinašajo nove izkušnje.

Učenje programiranja traja vse življenje. Delo v IT je namenjeno ljudem, ki radi širijo svoje znanje in se želijo učiti novih stvari. Za dosego željenih ciljev je potrebnih nekaj let sistematičnega študija, zato se splača začeti že danes!

Naučite se programirati v šoli Coding Giants!

Kako potekajo naši tečaji?

Tečaje Coding Giant izvajamo v naših učilnicah in prek spleta po vsej Sloveniji! Organiziramo semestrske in kratke (nekajurne) tečaje, tematske in specializirane tečaje - za mlade vseh starosti. Vsebine in stopnje tečajev so prilagojene potrebam posameznih starostnih skupin.”

  • Semestri in različne ravni znanja: začnemo pri osnovah ter počasi prehajamo na naprednejše ravni programiranja. Dva ali trije semestri tečaja obsegajo več deset ur pouka, ki poteka brez stresa in kakršnihkoli obremenitev.
  • Tematski tečaji programiranja: računalniške igre, aplikacije in spletna mesta ter posebni jeziki: C# in Python ter orodja (npr. Unity, Visual Studio, Roblox) – vsebine tečajev so prilagojene starostnim skupinam, vendar orodja raziskujemo in spoznavamo iz različnih vidikov. Udeleženci naših tečajev dobijo edinstveno priložnost, da se razvijajo na področju, ki jih navdušuje in motivira za samostojno raziskovanje in učenje.
  • Ne samo programiranje! V okviru naših tečajev programiranja se učimo tudi matematike, ki jo vključujemo v spoznavanje programiranja v različnih orodjih in programskih jezikih od Scratch-a in Minecrafta EE, do programskih jezikov C# in Python. Spoznavamo pa tudi prvine grafičnega oblikovanja in oblikovanja grafičnih vmesnikov.
  • Učenje v majhnih skupinah vrstnikov: največ leto do dve je razlika med udeleženci, ki se družijo v skupinah v povprečju 8-10 udeležencev, kar je zagotovilo, da nihče ni prezrt in se lahko hitro vključi v delo skupine.
  • Veliko zabave za udeležence: udeleženci vseh skupin, še posebej najmlajši, se pri nas učijo skozi igro, mladim pa ponujamo veliko zabave. Čeprav utrjujemo znanje iz lekcijo v lekcijo, pa ne ponavljamo istih nalog, ne učimo se na pamet, ne treniramo za tekmovanja – naša srečanja so prijetna in v veselje tako udeležencev kot predavateljev!
  • Izkušeni učitelji - programiranji: naši učitelji so poklicni programerji, ali študentje računalništva in informatike, z preverjenimi programerskimi izkušnjami in ob tem usposobljeni tudi za pedagoško delo z otroci in mladino. Naši učitelji ne prenašajo le svojega znanja in navdušenja nad svetom sodobnih tehnologij, ampak mlade tudi podpirajo in motiviranju v njihovem samostojnem raziskovanju.

Nazaj Naprej

Oceni članek

Programiranje v Minecraftu - raziskovanje in spreminjanje popularne igre
Blog

Programiranje v Minecraftu - raziskovanje in spreminjanje popularne igre

Minecraft je ena izmed najbolj priljubljenih iger - in ne samo med otroki in mladino, igrajo jo tudi odrasli! Igralcem omogoča, da...

Preberi več
Raziskave potrjujejo pozitiven vpliv programiranja na razvoj človeških možganov!
Blog

Raziskave potrjujejo pozitiven vpliv programiranja na razvoj človeških možganov!

V preteklih letih se je veliko govorilo o negativnem vplivu videoiger na razvoj otroka. Razprave o tem so burne in žive še danes....

Preberi več

Naši partnerji