Coding Giants - programming for children - Poletna šola

Želite izvedeti več? Pokličite nas: 031 017 505

Aktualno

Brezplačni poletni DigiMojster tečaji


6 minutes reading

Poletni DigiMojster - INFORMATIVNA PRIJAVA 

DigiMojster/Mojstrica je skupni naziv tečajev, ki jih  v okviru projekta DIGICOMP 2024 - Digitalni Kreatorji, pod okriljem Ministrstva za digitalno preobrazbo Republike Slovenije, v sodelovanju z ostalimi konzorcijskimi partnerji, izvaja zavod dt.Lab, v okviru šole programiranja za otroke in mladino Coding Giants Slovenija. 

Cilji projekta DIGICOMP 2024 in tečajev DigiMojster/DigiMojstrica je spodbujanje razvoja digitalnih kompetenc in digitalne pismenosti otrok in mladine. V letu 2023 in 2024 se je tečajev v izvedbi šoleprogramiranja Coding Giants Sloveija udeležilo že več kot 300 otrok v starosti od 7 do 18 let. Zaradi velikega zanimanja smo se odločil, za izvedbo tečajev tudi v poletnih počitnicah, junija in avgusta 2024. Udeležba v tečajih je za udeležence brezplačna.

Udeleženci tečajev  DigiMojster/Mojstrica, ki so oblikovani za različne starostne skupine otrok in mladine na osnovi rednih semesterskih tečajev šole programiranja Coding Giants Slovenija, bodo usvojili/spoznali:

 • osnove programiranja,
 • veščine spletnega komuniciranja in poznavanje spletne varnosti,
 • ustvarjanje digitalnih vsebin,
 • izdelavo lastnih računalniških iger in projektov  v Scratch in Minecraft EE,
 • izdelavo spletnih strani s HTML, CSS, programskega jezika Java Script,
 • osnove programiranja s programskim jezikom Python.

Glavni cilj izvedbe tečajev DigiMojster/Mojstrica je spodbujati in pomagati otrokom in maldim pri pridobivanju različnih digitalnih kompetenc. Tečaj, v trajanju 22 pedagoških ur, bomo v mesecih julij, avgust in septemebr 2024,  izvajali 1x - 2x tedensko, prek spleta (ONLINE). Udeležba na tečaju je brezplačna.

 • Tečaj je namenjen otrokom in mladim treh starostnih skupin, 7-9 in 10 -12 let in 13+.
 • Tečaj bomo izvajali prek spleta (ONLINE).
 • Zanimivo in zabavno usposabljanje pod vodstvom izkušenih programerjev je odlična priložnost za starše, ki razumejo pomen obvladovanja digitalnih veščin in želijo z njimi opolnomočiti tudi svoje otroke.
 • Vaš otrok ali mladostnik bo v okviru tečaja spoznal osnove programiranja, se seznanil z vidiki spletne varnosti in bontona, ter ustvarjanjem digitalnih vsebin. 
 • V starostnih skupinah 7-9 in 10-12 let, se bodo udeleženci večino tečaja ukvarjali z usvajanjem prvih korakov programiranja v okoljih blokovnega programiranja Scratch in Minecraft EE. Starejši otroci, v starosti 13-18 let, pa bodo spoznali izdelavo spletnih strani, osnove HTML, CSS in programskega jezika Java Script, ali osnove programiranja v programskem jeziku Python

Število mest za posamezno starostno skupino je omejeno, zato pohitite s prijavo. 

Poletni DigiMojster - INFORMATIVNA PRIJAVA 

Za vse dodatne inforamcije lahko pokličete na 031 017 505, ali pišete na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

O izvajalcu

Zavod dt.Lab, je izvajalec izobraževalnih programov mednarodne šole programiranja  za otroke in mladino, Coding Giants. Brezplačnih delavnic, semestrskih in kratkih tečajev šole programiranja, se je mogoče udeležiti v učilnici Coding Giants Slovenija v Mariboru in prek spleta za otroke iz vse Slovenije. 

Tečaji in delavnice šole programiranja Coding Giants Slovenija temeljijo na spodbujanju zgodnje učenje programiranja. Kot opažajo in poročajo starši, ki so izbrali programiranje kot dodatno obšolsko dejavnost svojih otrok, učenje programiranja ne predstavlja le razvoja digitalnih veščin, ampak za mnoge učenje programiranja predstavlja priložnost za intenziven razvoj ustvarjalnih veščin ter spodbujanje logičnega in analitičnega mišljenja. Programiranje kot dejavnost spodbuja domišljijo, krepi vztrajnost in veča samozavest otrok pri reševanju različnih problemov in tudi pri spopadanju s težavami v vsakodnevnem življenju. V okviru tečajev šole programiranja Coding Giants, otroci mlajših starostnih skupon spoznajo različen nabor orodij blokovnega programiranja (Scratch, Tynker, App Inventor, Minecraft EE), starejši, nad 12 let, pa se v nadaljevalnih tečajih seznanijo z izdelavo spletnih strani, s HTML, CSS in programskim jezikom Java Script, ter spoznajo programiranje v višjih programskih jezikih kot sta Python in C#.

Več o šoli programiranja je dostopno na spletni strani https://www.codinggiants.si

Več informacij o projektu DIGICOMP 2024  - DIGITALNI KREATORJI: RAZVIJMO SVOJO USTVARJALNOST Z UPORABO DIGITALNIH ORODIJ dostopnih na povezavi.

 

 


Ali je vredno vlagati v zgodnje učenje programiranja otrok in mladih?
Blog

Ali je vredno vlagati v zgodnje učenje programiranja otrok in mladih?

Izbira obšolskih dejavnosti za vašega otroka zagotovo ni lahka naloga. Po eni strani je razlog zelo velika ponudba različnih dejavnosti,...

Preberi več
Kakšne so koristi učenja programiranja v programskem jeziku Scratch?
Blog

Kakšne so koristi učenja programiranja v programskem jeziku Scratch?

Učenje programiranja je odličen način za razvoj analitičnih sposobnosti otroka. Ta vidik je zelo pomemben predvsem z vidika nadalnjega...

Preberi več

Naši partnerji