Coding Giants - programming for children - Coding Giants Lojzek - naš kosmati član ekipe

Želite izvedeti več? Pokličite nas: 031 017 505

Blog

Coding Giants Lojzek - naš kosmati član ekipe


4 minutes reading

To je naše poslanstvo

Izobraževanje je naše poslanstvo, ob tem pa se trudimo po svojih močeh pomagat v takšnih in drugačnih stiskah. Dovolite da vam predstavimo Coding Giants Lojzeka - kosmatega člana naše ekipe.

Ne Lojza, Lojzek je bil odvržen v jarek ob avtocesti

Zgodba našega Lojzeka se je začela na predvečer naših prvih brezplačnih delavnic programiranja za otroke in mladino, lansko jesen. Skozi okno najete učilnice, kjer smo pripravljali in nameščali vse potrebno za delavnice prihodnjega dne, smo iz bližjega jarka, v grmovju nasipa nad mariborsko obvoznico zaslišali nemočno mijavkanje: “Slišiš, muca je!”, “Ne to ni muca! Kako bi na to prometno cesto zašla muca?” Seveda smo šli preverit in res, iz grmovja, na nasipu pod katerim 10 metrov nižje so drveli avtomobili, so nas gledale drobne prestrašene očke nebogljene živalice, kake tri tedne stare, zavržene mucke. Jasno je bilo, da moramo ukrepat in drobno bitje obvarovati pred nevarnostjo.

 

Dve uri je trajalo, da jo je naši šefici z glasnim prosjačenjem, občasnim neprepričjivim zapovedovanjem, malo zverinico, le uspelo spravit v škatlo, ki jo je pred tem priskrbela prijateljica. Mimogrede smo zapuščeno mače krstili za Lojzo … za Lojzo zato, ker se je dala tako dolgo prosit, da se spravi v škatlo in jo lahko odnesemo na varno. Ob prvem obisku pri veterinarju se je izkazalo, da pravzaprav ni Lojza, ampak smo iz jarka potegnili Lojza … našega Lojzeka.

Del vpisnine za oskrbo zapuščenih živali

Spodbujeni z usodo ki je k nam pripeljala Lojzeka , v dobro vseh zavrženih in zapuščenih živali, ki pristanejo v zavetišču, smo v šoli programiranja Coding Giants Slovenija sprejeli odločitev, da za vsakega novo vpisanega udeleženca naših tečajev, ki se bo v šolo programiranja vpisal v času od 21. 02. do 01. 03. 2023, namenimo 9€ za hrano in oskrbo živali v enem od slovenskih zavetišč oz. organizacij, ki skrbi za zapuščene živali, PO VAŠI IZBIRI.

 Denar bomo zbrali mi, komu ga namenimo IZBERETE VI:

🔸zgodbo o Lojzeku objavljeno na naši Facebook strani delite med vaše prijatelje,
🔸všečkajte objavo in
🔸v komentar pod objavo na naši Facebook strani zapišite/označite ime zavetišča ali druge organizacije, ki skrbi za zapuščene živali in mu naj namenimo zbrana sredstva,

 Zbrani denar bomo namenili največkrat predlagani organizaciji/ustanovi, ki se ukvarja z oskrbo zapuščenih živali.

Vpis v šolo programiranja za otroke in mladino poteka do zapolnitve prostih mest. S semesterskimi tečaji pričnemo v prihodnjem tednu, 27. 2. 2023. Komu boste namenili zbrana sredstva objavimo konec prihodnjega tedna, 3.3.2023, ko tudi zaključimo vpis v tečaje novega semestra.

In,ja, Lojzek ima dom. Zdaj tudi uradno. Ima svoj potni list in svojo družino. Za vedno ostaja naš.

 Izobražujemo in programiramo z razlogom! https://bit.ly/VodicZaVpis


Nazaj Naprej

Oceni članek

Spoznaj moč programskega jezika Python in si odprite pot v prihodnost
Blog

Spoznaj moč programskega jezika Python in si odprite pot v prihodnost

Spoznajte moč programskega jezika Python in si odprite pot v prihodnost Priljubljenost Pythona še naprej narašča in to ne brez razloga....

Preberi več
Raziskave potrjujejo pozitiven vpliv programiranja na razvoj človeških možganov!
Blog

Raziskave potrjujejo pozitiven vpliv programiranja na razvoj človeških možganov!

V preteklih letih se je veliko govorilo o negativnem vplivu videoiger na razvoj otroka. Razprave o tem so burne in žive še danes....

Preberi več

Naši partnerji