Coding Giants - programming for children - Programming Giants - Šola programiranja za otroke in mladostnike

Želite izvedeti več? Pokličite nas: 031 017 505

Tečaj izvajamo v objavljenih terminih. Vpis poteka prek spletne strani! Za informacije o možnih dodatnih prihodnjih terminih smo dosegljivi na 031 017 505.

Tečaj se izvaja preko platforme Google Meet v majhnih skupinah, ob vodstvu učitelja programerja. Tečaj je odlična možnost za vse študente, ki jih navdušuje svet Robloxa. Tekom tečaja bodo tečajniki spoznali skrivnosti ustvarjanja in upravljanja lastnih svetov.

  • 5 srečanj (dvakrat tedensko)

  • 90 minut (vsako srečanje)

  • Število udelžencev (10)


za tečaj €99.00


Imate vprašanje?

Opis tečaja

Spletni tečaj "Mladi razvijalec iger v Roblox-u" je odlična možnost za otroke, ki se želijo naučiti ustvarjati igre v Robloxu z uporabo programskega jezika LUA. Na tečaju bodo predstavljene osnove ustvarjanja 3D iger. Predstavljeni bodo osnovni elementi, kot so mehanika in logika igre ter ustvarjanje 3D modelov.
Naš spletni tečaj ni webinar ali v naprej posnet Youtube tečaj! V spletnem okolju, ki ga uporabljamo pri spletni izvedbi tečaja, vsak udeleženec spremlja predavateljev zaslon, sliši razlago predavatelja, ki prav tako razpolaga z možnostjo spremljanja aktivnosti udeležencev na njihovih računalnikih, hkrati pa lahko pomaga vsakemu posebej, prav tako kot v primeru izvedbe v tradicionalnih učilnici. Vsak udeleženec lahko sproti zastavlja vprašanja, učitelj pa odgovarja na vsako vprašanje in sproti pomaga udeležencem pri odpravi napak in ireševanju nalog.

Program tečaja

Cilj lekcije bo seznaniti se z okoljem Roblox Studio. Udeleženci se bodo naučili osnov ustvarjanja objektov, predmetov, določanja vrste materiala, barv ter spreminjanja njihove velikosti in položaja. Vsak udeleženec bo pripravil svoj zemljevid in ga preizkusil z dodajanjem igralca.
Glavni cilj druge lekcije bo predstaviti osnovna vprašanja jezika Lua, kot so spremenljivke, pogojna navodila in uporaba teh znanj za programiranje trkov, interakcij med igralcem in drugimi predmeti v igri.
Nadaljevanje predhodne lekcije
Cilj predavanj bo dokončati projekt Extreme Track in ga dati na voljo skupnosti Roblox.
Cilj lekcije je spoznati animacije in interakcije z lutko. Naučili se boste osnov ustvarjanja animacije lika skupaj z interakcijo z objektom in aktivacijo animacije po vsakem zmagovalnem valu. Vsak udeleženec bo pripravil svojo animacijo, jo nato preizkusil v svoji igri in izdelal program, ki bo omogočal aktiviranje animacije.

Naši partnerji