Coding Giants - programming for children - Programming Giants - Šola programiranja za otroke in mladostnike

Želite izvedeti več? Pokličite nas: 031 017 505

Tečaj izvajamo v objavljenih terminih. Vpis poteka prek spletne strani! Za informacije o možnih dodatnih prihodnjih terminih smo dosegljivi na 031 017 505.

Tečaj se izvaja preko platforme Google Meet v majhnih skupinah, ob vodstvu učitelja programerja. Za udeležbu na tečaju se zahteva poznavanje dela z računalniško miško, znanje pisanja, branja in štetja do 20.

  • 5 srečanj (2x do 3x na teden - glede na izbrani termin)

  • 2 x 45 minut (vsako srečanje)

  • Število udelžencev (8)


za tečaj: €99.00


Imate vprašanje?

Opis tečaja

Spletni tečaj "Minecraft Explorer" ali "Raziskovalec Minecrafta" je enkratna priložnost spoznavanja različnih možnosti Minecrafta s programskega vidika. S kombinacijo sodobnih rešitev in preverjenih platform (Code.org, Scratch) omogoča spoznavanje različnih programov in programskih jezikov skozi otrokom pogosto poznana okolja Minecraft svetov.
Naš spletni tečaj ni webinar ali v naprej posnet Youtube tečaj! V spletnem okolju, ki ga uporabljamo pri spletni izvedbi tečaja, vsak udeleženec spremlja predavateljev zaslon, sliši razlago predavatelja, ki prav tako razpolaga z možnostjo spremljanja aktivnosti udeležencev na njihovih računalnikih, hkrati pa lahko pomaga vsakemu posebej, prav tako kot v primeru izvedbe v tradicionalnih učilnici. Vsak udeleženec lahko sproti zastavlja vprašanja, učitelj pa odgovarja na vsako vprašanje in sproti pomaga udeležencem pri odpravi napak in ireševanju nalog.

Program tečaja

Cilj lekcije je spoznati osnove programiranja in jih uporabiti an praktičnih primerih. Udeleženci bodo spoznali okolje namenjeno zgodnjemu učenju programiranja CODE.ORG, kjer bodo nova znanja lahko takoj preizkusili v praksi na simuliranem okolju poznanih svetov Minecrafta. Naučili se bodo principov nadzora gibanja, uporabe zank in interakcije med objekti vključenimi v projekt (računalniško igro).
V projektu 2. lekcije se bomo družili z legendarnim Minecraft likom Witherjem. V sodelovanju z Witherjem se bomo naučili osnov programiranja v okolju blokovnega programiranja Scratch. Ob spoznavanju načinov interakcije med liki vključenimi v igro, ki jo bomo izdelali, bosta predstavljena koncepta pogojne zanke in kloniranja.
Steve, junak Minecrafta mora ubraniti zaklad pred Endermani, skrivnostnimi bitji, ki se želijo polastiti skrinje z zakladom. Več Endermanov se je odločilo ukrasti skrinje iz Steveovega trezorja. Poskušali jih bomo ustaviti z močjo naših lokov. V okviru izdelave projekta, se bodo udeleženci naučili, kaj je žrebanje in kako ga uporabiti pri programiranju.
Creatures from Minecraft attack with double the force. Join Steve and once and for all fight off your opponents. Students learn how to create and receive messages. In addition, they will discuss advanced mathematical activities. S pomočjo blokovnega programiranja v Srtach, bomo poustvarili bitja iz Minecrafta. Pridružite se Stevu in enkrat za vselej obračunajte s svojimi nasprotniki. Udeleženci se naučijo ustvarjati in prejemati programska sporočila. Poleg tega bodo razpravljali o naprednih matematičnih operacijah.
Namen lekcije je povzeti informacije o programiranju Scratch. Ob zaključku je predstavljeno okolje Minecraft MakeCode, ki ga bodo udeleženci uporabljali na demesterskih tečajih.

Naši partnerji