Coding Giants - programming for children - Vodič skozi vpis in tečaje šole programiranja Coding Giants

Želite izvedeti več? Pokličite nas: 031 017 505

Blog

Vodič skozi vpis in tečaje šole programiranja Coding Giants


6 minutes reading
Izbira prvega tečaja programiranja za otroka se lahko zdi komu zapletena naloga, še posebej, če sami nimate programskih izkušenj ali znanj. Da se boste lažje znašli med vsemi tečaji, ki jih nudimo, smo pripravili vodič za vpis, s katerim boste lažje izbrali pravi tečaj za vašega nadobudnega mladega programerja ali programerko. 😊

Pri vpisu je pomembno upoštevati več dejavnikov:

  • starost otroka,
  • raven obstoječega znanja,
  • osebne želje otroka.

Tečaji glede na starost otroka

Prvi in ​​najpomembnejši dejavnik, ki ga morate upoštevati pri vpisu je starost otroka . Tečaji v naši šoli so razdeljeni po starostnih skupinah:

  • od 7 do 9 let,
  • od 10 do 12 let,
  • od 13 do 15 let in
  • od 16 do 19 let.

Na sliki v nadaljevanju so na kratko predstavljeni vsi semestrski tečaji v katere se je mogoče vpisati v šolskem letu 2022/23:

Učenje v šoli Coding Giants se začne s 1. stopnjo

Učenje programiranja v šoli programiranja Coding Giants se praviloma začne v tečajih prve stopnje. Prva stopnja naših tečajev je prilagojena popolnim začetnikom programiranja, ki so se z nekaterimi osnovami programiranja srečali (ali pa tudi ne) v okviru šolskega izobraževanja. Program šole Coding Giants je zasnovan tako, da vsaka stopnja tečaja programiranja nadgrajuje prejšnjo. Vsi novi udeleženci se praviloma vpisujejo v tečaj 1. stopnje (izjeme so mogoče na osnovi preverjanje predznanja). Ko posameznik zaključi vse stopnje neke starostne skupine se lahko vpiše v 1. stopnjo tečaja za višjo starostno skupino.

Želja in radovednost sta najboljša motivatorja učenja programiranja!

Pogoj za uspešno učenje programiranja je zanimanje za sodobne tehnologije in programiranje pri otroku samem. Na tem izhodišču delajo naši učitelji programerji in načrtovalci naših izobraževalnih programov, zato so osnove programiranja oblikovali v privlačen program za otroke, ki temelji na računalniških igrah. Ni nujno, da se vaš otrok navdušuje nad igranjem računalniških iger, da bi mu bil pristop, ki smo ga ubrali v mednarodni šolči Coding Giants, tudi všeč. S pripravo projektov in nalog, ki jih udeleženci izdelajo na tečajih, osnovo pa predstavljajo računalniške igre, bo vaš otrok odkril neomejene možnosti samostojnega ustvarjanja na osnovi lastnih idej, skladno z lastnimi merili, cilji in željami! Vse to pa bo zagotovo spodbudilo zanimanje otrok in  željo po novih znanjih  in izpopolnjevanju na področju programiranja.



Semesterski tečaji
V šoli Coding Giants Slovenija organiziramo semestrske in kratke tečaje . Vpis v semestrsko šolo programiranja poteka dvakrat letno - septembra in februarja . Pouk traja 14 tednov in poteka enkrat tedensko po dve šolski uri (2x45 minut). Termin pouka izberete sami ob prijavi na naši spletni strani. Tečaje izvajamo v računalniških učilnicah (trenutno le v Mariboru), prek spleta pa izvajamo tečaje za udeležence iz vse Slovenije. Pri spletnih izvedbah tečajev uporabljamo platformo Google Meet,  tečaje prek spleta izvajamo  praviloma v večernih urah, ob sobotah in nedeljah pa nudimo tečaje preko celega dneva (od 9. do 17. ure). Naši spletni tečaji  prav v ničemer ne zaostajajo za tečaji, ki jih izvajamo v učilnici.


Kratki tečaji
Kratki tečaji so zasnovani kot dopolnitev in dodatno usposabljanje ob semesterskih tečajih šole programiranja. Pogosto pa se zgodi tudi obratna situacija: otroci se udeležijo enega od krajših tečajev in jim programiranje postane tako všeč, da se vpišejo v semester šole  programiranja in udeležijo 14 tedenskega tečaja. Kratke tečaje izvajamo v več ciklusih: zimski, spomladanski in poletni, za točne termine spremljajte našo spletno stran . Naslednji cikel kratkih tečajev načrtujemo poleti 2023.

Vikend brezplačnih delavnic
Ker nam je zadovoljstvo staršev in otrok na prvem mestu , vsako leto v septembru in februarju izvedemo serijo brezplačnih predstavitvenih delavnic programiranja. Na ta način se lahko otroci in njihovi starši še pred vpisom seznanijo z načinom izobraževanja na naši šoli.

Upamo, da vam bomo s tem kratkim vodičem pomagali preseči dvome in odgovoriti na vprašanja, ki si jih zastavlja večina staršev ob vpisu. Celotno ponudbo tečajev z obsežnejšim opisom programa in tedenskim načrtom dela najdete tukaj. Prijavite se lahko s klikom na "Vpis in termini" poleg želenega tečaja.

Po vpisu na naš tečaj s pomočjo obrazca na spletni strani, bomo vsa nadaljnja pomembna obvestila poslali po e-pošti, pozorno jih preberite. Pri izbiri vpisa v tečaj, bodite pozorni na pravilno izbiro tečaja šole programiranja v UČILNICI ali tečaja v spletni (ONLINE) obliki. Če se vam pri kateremkoli koraku zatakne, nas kontaktirajte na email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali telefonsko številko 031 017 505 ! 😊

 

Nazaj Naprej

Oceni članek

7 načinov, kako lahko prispevate k digitalni ozaveščenosti svojih otrok
Blog

7 načinov, kako lahko prispevate k digitalni ozaveščenosti svojih otrok

Digitalne naprave in aplikacije zanje so v zadnjih nekaj desetletjih pripomogle k temu, da so informacije bolj dostopne in uporabne kot...

Preberi več
Najpogostejše napake pri učenju programiranja
Blog

Najpogostejše napake pri učenju programiranja

Za učenje programiranja se odločajo ljudje vseh starosti. Brez dvoma velik delež med njimi predstavljajo mladostniki in vse pogosteje...

Preberi več

Naši partnerji